SVENNES GRILLSPETT Det jag alltid brukar ha med på spettet är katrinplommon inlindade i bacon. I övrigt brukar jag välja flera av följande alternativ Bitar från kycklingfilé Bitar från nötkött (biff eller grytbitar) Bitar från griskött (filé, kotlett eller grytbitar) Prinskorv Köttbullar Äpple Ananas Paprika Marinera köttbitarna i förväg i lämplig grillolja eller egen gjord marinad. Pensla spetten med grillolja och strö dem med grillkrydda några gånger under grillningen och vänd ofta på spetten. Servera gärna med klyftpotatis (med skal) Skiva potatisen i klyftor och låt dem koka i vattenfylld gryta i ca 5 min. Lägg därefter klyftorna i väl inoljad och djup plåt. Häll lite olivolja över klyftorna och krydda dem med flingsalt, peppar, fänkål o/e kummin Ungstemperatur 200-225 grader. Grill Vi köpte en murad grill sommaren 2007. Ett köp vi inte ångrar. Framför allt har grillspetten blivit jämnare grillade och vi har Sluppit en del svartbrända bitar på spetten